marți, 4 noiembrie 2014

2% pentru sustinerea Asociatiei de turism montan "Via-Retezat"

ASOCIAȚIA DE TURISM MONTAN ,, VIA RETEZAT,,

            Asociatia de turism montan ,,Via Retezat,, pentru a-și îndeplini obiectivele cuprinse în Statut ,  face un apel către toți simpatizanții acestei Asociații de a ajuta prin depunerea Declarației privind redirecționarea a 2 % din impozitul pe venit către o Asociație Non-Profit (ONG), adică către Asociația de turism montan ,,Via-Retezat,,
Depunerea Declarației se poate face începând din data de 1 ianuarie 2018, data până la care trebuie depuse/trimise declaraţiile este luna mai 2018.CE ÎNSEAMNĂ 2%?

o    Sistemul 2%, prevăzut de Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, permite contribuabililor persoane fizice să direcţioneze 2% din impozitul pe venit către o entitate non-profit (ONG).
o    2% este un sistem prin care cetăţenii au posibilitatea de a hotărî în mod direct ce se întâmplă cu o parte a impozitului datorat statului.
o    Dacă nu direcţionaţi aceşti 2% către un ONG, procentul respectiv rămâne în bugetul statului.
o    Redirecţionarea sumei se face anual (dacă aţi completat o astfel de declaraţie în anii precedenţi şi doriţi să susţineţi aceeaşi entitate, trebuie să completaţi din nou declaraţia).
o    Direcţionarea nu presupune costuri/eforturi suplimentare, în afară de completarea datelor de mai jos în declaraţiile de venit.
o    Pe declaraţii nu trebuie indicată suma echivalentă cu 2% din impozit, deoarece aceasta va fi calculată direct de către organele fiscale, pe baza fişei fiscale venite de la angajator.
o    Direcţionarea sumei echivalente cu 2% din impozit este anonimă, ceea ce înseamnă că trezoreria nu are dreptul de a face public numele contribuabilului atunci când transferă suma în cont (se presupune că se pot face calcule inverse, pentru a afla salariul persoanei respective).
o    Aceste declaraţii nu pot fi folosite pentru a extrage sume de bani din contul contribuabililor - nu veţi plăti nimic dacă urmaţi această procedură. 
  

            DATELE NECESARE PENTRU COMPLETAREA FISEI DE 2%:

                        ASOCIATIA DE TURISM MONTAN ,,VIA-RETEZAT,,  
               CIF: 33113596; 
               RO34RNCB0165141322970001.


CUM SE PROCEDEAZĂ?

o    Dacă aveţi venituri din SALARII: - tipăriţi şi completaţi declaraţia 230 -NU trebuie sa completaţi nicio sumă, deoarece suma corespunzătoare a 2% va fi calculată de către organele fiscale. Se completează secţiunea ce încI. DATE DE IDENTIFICARE A CONTRIBUABILULUI şi se semnează în partea de jos a declaraţiei (SEMNĂTURĂ CONTRIBUABIL).
o    Dacă aveţi venituri din ALTE SURSE (activități independente precum venituri din profesii libere, venituri din drepturi de proprietate intelectuală; cedarea folosinţei bunurilor mobile şi imobile; transferul titlurilor de valoare etc.): - tipăriţi şi completaţi declaraţia 200- NU trebuie sa completaţi nicio sumă, deoarece suma corespunzătoare a 2% va fi calculată de către organele fiscale. Se completează secţiunile I. DATE DE IDENTIFICARE A CONTRIBUABILULUI, II. DATE PRIVIND VENITURILE REALIZATE, PE SURSE ŞI CATEGORII DE VENIT şi se semnează în partea de jos a celei de-a doua pagini (SEMNĂTURĂ CONTRIBUABIL). Anexa se completează dacă aveţi mai multe astfel de surse de venit.
o    Declaraţia se completează de mână, în două exemplare, dintre care unul rămâne la contribuabil.
o    Declaraţia poate fi depusă personal la registratura organului fiscal de domiciliu (Administraţia Finanţelor Publice a sectorului/localităţii pe raza căreia aveţi domiciliul) sau transmisă prin poştă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire. Data depunerii declaraţiei este data înregistrării acesteia la organul fiscal sau data depunerii la poştă.
o    De asemenea, o puteţi înmâna/transmite unui reprezentant al Asociației de turism montan ,,Via Retezat,,, care o va depune la Administraţia Finanţelor Publice în numele vostru.
o    Persoană de contact:  Tamas Gheorghe, e-mail: ghitza_tamas@yahoo.com
o    Persoană de contact:  Stoenescu Ina, e-mail: aripi_nori@yahoo.com

o                              Pentru mai multe detalii, accesaţi www.anaf.ro si www.doilasuta.ro.


Prezentam cateva din activitatile Asociatiei "Via-Retezat":

"TROFEUL VIA-RETEZAT", editia II, Stana de Rau 4-6 august 2017, Muntii Retezat  - Concurs National de Orientare Turistica. S-au adunat la Start 69 de echipaje din 17 cluburi venite din toata tara: 

Trofeele si medaliile

Proba surpriza

Proba de desen - pisicuta Blue, Muza Trofeului


"TROFEUL VIA-RETEZAT", editia I , Rausor 29-31 iulie 2016, Muntii Retezat  - Concurs National de orientare turistica. A adunat la start in jur de 300 de persoane, 80 de echipaje din 17 cluburi din toata tara.


Urmeaza editia II -a a "TROFEULUI VIA-RETEZAT",  4-6 august 2017

Actiune de ecologizare in Muntii Poiana Ruscai: alaturi de Primaria orasului Ghelari si prieteni din tot judetul Hunedoara.Ghita, Ina si Cristina BucuresteanPrezentari Saptama Altfel ,  actiuni de voluntariat la scoli si licee din Petrosani, Petrila si Hateg:Invitati la actiunea Ecoul Muntelui, Parang, octombrie 2016 organizat de Caritas Alba-Iulia, si OMV Petrom, Petrosani. Alaturi de persoanlitati din Valea Jiului, precum Iancu Avram si altii:                  Vă mulţumim şi vă aşteptăm alături de noi, pe cele mai inalte culmi!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu