joi, 5 iunie 2014

Calea Lupului - Retezat, 27-29 Mai 2014


Unul dintre cele mai populare trasee din Masivul Retezat a primit o tema si un nume : Calea Lupului
Traseul incepe din Cheile Butii, urca spre cabana Buta - Saua Plaiul Mic - coboara apoi in Poiana Pelegii traversand Puntea de pe Lapusnicul Mare - urca apoi spre Lacul Bucura - Saua Bucurii - coboara apoi in Valea Pietrele - Cabana Gentiana - Cabana Pietrele - Carnic - Nucsoara. Traseul poate fi facut si intr-o singura zi...11 ore de mers.
Noi am facut traseul in trei zile, cu oprire la Cabana Buta, Refugiul Salvamont Bucura, am deviat apoi pe la Taul Portii si am urcat vf. Bucura 1 si 2. Am intalnit o turma micuta de 6 capre negre si 2 iezi.
 Daca la Buta si la Pietrele vremea este ca de sfarsit de primavara, in inima Retezatului, in Valea Bucurii abia acum incepe primavara. Lacul e inca inghetat si pe varfuri e zapada  Am prins o vreme destul de schimbatoare: ceata, ploaie, soare ...dar totul e minunat cand intri in valea Bucurii si vezi covoarele de branduse, de nici nu stii pe unde sa pasesti sa nu le strivesti. Peisaje de poveste pe tot traseul. La Buta am intalnit si primii rododendroni infloriti si primul manz :) 






















































































2 comentarii: