miercuri, 22 iunie 2016

Evadeaza cu noi ...prin Muntii Retezat, 18-20 iunie 2016

                Un weekend prelungit si o manifestare a naturii, in toate ipostazele ei... este ceea ce am putea descrie pe scurt despre aceasta tura prin muntii Retezat, alaturi de grupul iubitorilor de munte, ce s-au alaturat noua in excursia Evadeaza cu noi; excursie plina de aventuri :)
               Cristi, Denis, Alex, Antonio si frumoasa Alina, sunt cei 5 montaniarzi, ce s-au alaturat celor doi organizatori, Sebastian si Dragos, insotiti de ghidul Ina Stoenescu (adica eu :)))


         
             Aventura a inceput inca din seara de 18 iunie, cand s-a campat in zona Campusel din Retezatul Mic. Un foc micut de tabara, cateva fluiere, o toba si multa veselie, este ceea ce am putea spune, un inceput frumos de weekend.


                       A doua zi dimineata, dupa ce s-a ridicat tabara, am reusit sa ne strecuram printre sutele de concurenti de la maratonul organizat in zona Cheile Butii, si am inceput urcusul spre cabana Buta, unde, dupa o pauza de masa si de fotografii alataturi de catelusii din zona, am plecat mai departe spre Saua Plaiul Mic - Poiana Pelegii si tinta zilei: Lacul Bucura.

Alina
Augusto
Alina, alinand nasucul umflat de piscaturi de tantari, al catelusului.
             Vremea a fost buna cu noi... cel putin pana am reusit sa campam si sa ne obisnuim cu locul. Zona era intesata de turisti campati acolo, peste 60 de corturi. Abia am reusit sa ne facem si noi loc pentru corturile noastre, ca au si aparut norii la orizont, vantul se facea simtit din ce in ce mai puternic... si furtuna a inceput sa se dezlantuia asupra intregii vai Bucura. Printre vuietul vantului si rafalele de ploaie si grindina, dinspre corturi, se facea auzita si o toba....bum bum, bum bum .... era doar Sebastian si trupa vesela, care saluta furtuna :)
              Dupa o seara de neuitat... plina de muuulta apa...si paraie noi aparute, ce siroiau pe sub corturi, prin camping se vedeau saci de dormit storsi, corturi din care se scotea apa, altii strangeau bagajele si plecau spre casa.... noi ne pregateam de inca o zi frumoasa. O plimbare pe la toate lacurile din valea Bucurii, incepand cu magicul Tau ce strajuieste in Poarta Bucurii -Taul Portii; urmand Taul Agatat ...si inca inghetat, Lacurile Florica, Viorica, Ana si Lia, ce se varsa unul in altul, prin cateva cascade minunate, inconjurate de magnifice paraie si flori, in toate culorile cu cateva specii rare.
              In aceasta plimbare plina de magie, am fost insotiti si de prietenii mei Cristina si Alin, (echipa CristAlin), carora le multumesc pentru  frumoasele fotografii.


                        Dupa inca "o noapte furtunoasa", in  valea Bucurii mai ramasesera vreo 6 corturi - printre care 4 ale noastre :) ........ Ceata inconjura intreaga vale, asa ca am strans corturile, am impachetat si am pornit-o spre masina, ...dar, pana acolo am mai strabatut inca o vale plina de frumuseti si magie - valea Pietrele. Cand am ajuns sus in Saua Bucurii, am lasat ceata de la Bucura in spate, si ne-am indreptat privirile si pasii spre insorita vale a Pietrelor. Ceata disparuse si aparuse primele raze de soare ce luminau floricele galbenele si mov din jurul lacului Pietrele. Am facut o pauza la Cabana Gentiana si apoi la Cabana Pietrele, unde am luat o masa copioasa, in mijlocul naturii; am coborat apoi pana la cascada Lolaia cu debitul ei mare, umflata de atata ploaie; dupa care ne-am indreptat spre masina. In satul Salaj am oprit si am luat branza autohtona de oaie si faimosii virsli de Salaj.


Cascada pe Raul Buta
Alex
Sebastien - Organizator " Evadeaza cu noi"
Dragos - organizator
Ina - Ghidul grupului
Denis

Cristi


Rododendroni - protejati de lege

Gentiana - protejata de lege
Ghintura - protejata de lege

Orhidee salbatica - protejata de lege
Flori de munte Dimineata - dupa prima noapte de furtuna :)
Printul din povestea noastra :)

Sarutul Printului :)


Ina

Cascada Lolaia


Ultima oprire: Pestera BoliiMultumim participantilor, si organizatorilor. Multumesc fotografilor: Cristi, Denis, Augusto, Alina si echipei CristAlin.
Asteptam urmatoarea tura prin locuri magice, alaturi de toti cei ce vor sa ne insoteasca. :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu