miercuri, 7 septembrie 2016

"Evadeaza cu noi" prin Muntii Parang, 12-15 aug. 2016


FENOMENUL GLORIA
O noua zi si o noua poveste:
                    Dupa iesirea cu grupul din Bucuresti in Muntii Retezat, Sebastien, organizatorul iesirilor Evadeaza cu noi, m-a rugat sa pregatesc o tura si in Muntii Parang. Nu pot descrie ce a iesit :)
Initial au fost inscrisi vreo 15 persoane, dar pana la plecare mai ramasesera 5... si cu mine(adica Ina - cea care va povesteste) si Sebastien, eram 7. Tabara am avut-o in zona de corturi din Statiunea Parang, unde am avut si vizite zilnice de la calutii din zona :). Am avut trei zile insorite de munte si cateva seri friguroase la cort... dar am avut instrumentele muzicale aduse de Seba si un mic foc de tabara, a doua seara :)... sau sa ii spunem noapte :))) .. ce e sigur e sigur : acestei trupe i-a placut sa se distreze nu gluma. Stateau noaptea la cantat si chefuit, iar dimineata trageam de iei sa ii trezesc sa plecam pe munte. Dar nici eu nu m-am lasat, pana nu erau toti in picioare si gata de aventura la inaltime. Am facut o parte din creasta Parangului, am ajuns la lacul Mija, am intalnit ciobanii cu oile din zona, am facut un mic foc la lacul Mija, am cantat la instrumente in valea Mija -  de rasunau stancile, Dan a facut o baie "calda" in lac ...brrrr... si... ne-am intors pe lumina feerica a lunii, aveam toti lanterne, dar nu erau necesare - Luna ne-a luminat traseul pana in statiune. Am atins cel mai inalt varf din muntii Parang - Parangul Mare (2519m altitudine) si am intalnit FENOMENUL GLORIA - un fenomen rar intalnit chiar si de cei mai umblati montaniarzi (toti l-am vazut pentru prima data - eu stiam de el, dar nu l-am intalnit pana acum). Am prins apusuri de soare extraordinare in saua Scurtu si  a doua zi pe vf. Carja. Am vazut creasta Parangului si dinspre Transalpina, a treia zi, unde ne-am intalnit cu Ghita si s-a alaturat si el trupei noastre si am urcat pana in saua Mohorului, unde am ramas sa ne relaxam, sa ne bucuram de peisajele minunate si sa cantam la instrumente. De data asta am incercat toti sa cantam pe rand la ele. A iesit un concert extraordinar, de a-i fi zis ca sunt toti profesionisti :)... nu glumesc :) Dan si Ghita au urcat pana pe Varful Mohoru (2337m), unde au avut iar norocul sa intalneasca fenomenul Gloria. Am luat ultima masa din aceasta iesire impreuna in saua Urdele, ne-am luat la revedere, dupa care  ne-am promis ca ne vom revedea cu siguranta si pentru alte iesiri.


Tabara de corturi: Statiunea ParangSi acum sa va prezint protagonistii acestei Evadari:

ANTOANETA
MIHAI

CRISTIAN


DAN
RALUCA

SEBASTIEN - ORGANIZATOR EVADEAZA CU NOI
INA - GHIDUL TRUPEI
GHITA
Mult elan si voia buna, in prima tura prin creasta Parangului.
Tinta zilei: Varful Parangul Mic(2074m) si Lacul Mija


Sfarsitul primei zile prin creasta Parangului si un apus extraordinar deasupra varfului Parangul Mic...
...si deasupra Vai Jiului: orase luminate si "Stafia" Ralucai :) surprinsa de aparatul foto.

O noua zi in Parang - tinta zilei Varful Parangul Mare: soare, veselie mare si relaxare, peisaje minunate, ceata si iar soare
.... iar  natura a fost si mai  generoasa cu noi si ne-a oferit si doua fenomene extraordinare, printre care unul foarte rar intalnit: Fenomenul GLORIA  si un apus de poveste pe Varful Carja.Refugiul Carja
Lacul Verde

Lacul Carja


Am atins varful Parangul Mare (2519m),
iar cand s-a ridicat ceata, am putut vedea de sus din creasta si lacurile Rosiile si Mandra  In dreptul Varfului Stoienita(2421m), la intoarcere, pe caldari era ceata, iar in spatele nostru soarele dadea ultimele sale raze, proiectandu-ne umbrele deausupra vailor, in minunate aureole de curcubeu - FENOMENUL GLORIA.
Pentru cateva minute am fost ingeri deassupra cadarilor glaciare :)FENOMENUL GLORIA- este un fenomen rar intalnit chiar si de cei umblati pe munte. Eu l-am vazut prima data si a fost ceva extraordinar. Am stat o jumatate de ora si ne-am jucat si am admirat formele reflectate deasupra vailor pline de ceata.

Apus pe vf. Carja (2405m)

Sfarsitul unei alte zile superbe  
...si...

Inceputul altei zile , pe creasta Parangului


Ziua a 3-a, urcare din Saua Urdele pana in Saua Mohorului si un moment artistic inedit ...
toata lumea a cantat la instrumente, am reusit sa incercam toate minunatiile aduse de Seba :) si a iesit ceva extraordinar!!!Multumesc Sebatsien pentru ocazie si multumesc Raluca, Antoaneta, Mihai, Dan si Cristian, pentru zambetele voastre si pentru tot ce am trait impreuna pe aceste creste!

SFARSIT!
 ...si ne pregatim pentru alte ture minunate alaturi de cei care vor sa EVADEZE CU NOI! ...
...urmeaza Muntii Godeanu cu Vf. Gugu!!!!3 comentarii:

  1. Foarte frumos, sanatos si instructiv ! Felicitari ! Multe realizari frumoase in continuare !

    RăspundețiȘtergere
  2. Thanks for sharing this wonderful post . It is important and very useful, and the articles are nice to share everyone.
    alleppey houseboats

    RăspundețiȘtergere