marți, 3 ianuarie 2017

Varful Retezat - LA MULTI ANI 2017 - de pe creste insorite

Un inceput de an pe creasta insorita a Muntilor Retezat!


                Am deschis sezonul pentru anul 2017 :) ... si nu putea fii alt varf, decat simbolul Asociatiei de Turism Montan " Via-Retezat"  si al Tarii Hategului... VARFUL RETEZAT . Ne-a primit cu bratele deschise, pe creasta lui insorita, pe mine (Ina), Ghita si catelusa noastra - mica lupoaica Tara.
                Am urcat de la Rausor, de pe valea Steviei, prin saua Lolaia, pana pe Vf. Retezat. Valea Steviei, in aceasta perioada a anului, are parte de putin soare, fiind pe partea nordica a crestei Retezatului. Asa ca, tot drumul pana sus pe varf, a fost in umbra si frig. Zapada inghetata ne-a ajutat astfel, sa urcam mai usor si sa nu ne afundam.... asta pana am inceput sa urcam Saua Lolaia... zapada mare si destul de moale, facea ca la tot al doilea pas sa ne afundam pana la brau :) In Saua Lolaia ne-a intimpinat un peisaj minunat: toata creasta Retezatului si vaile albe ale Stanisoarei, Pietrele si Valea Rea, sclipind in soarele de amiaza. Vantul puternic si rece, spulbera zapada, facand-o sa danseze, cand formand vartecusuri, cand indreptandu-se cu putere spre valea Stanisoarei. Portiunea ce-a mai dificila a fost din saua Lolaia pana pe varf, pe o zona abrupta, cu stanci ascutite de o parte a hornului.
                   Pe varf, totul era precum in poveste. Claritatea luminii facea sa se vada pana departe spre panglica Dunarii - curbura de la cazane, creasta muntilor Tarcu, Godeanu, Apuseni si Poiana Ruscai, Sureanu, Parang si mai departe spre muntii Capatanii....Flori de gheata inconjurau stancile ascutite. Zapada stralucea in lumina soarelui, facand cristalele sa straluceasca precum diamantele. 
                    

Va multumesc si va doresc tuturor
  UN AN NOU FERICIT!
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu